ECOstyle

Van nature bewust!

Informatie aanvragen

Waarom is de natuurlijke kringloop zo belangrijk voor planten?

Het laten liggen van bladeren in de border is een goede manier om een natuurlijke kringloop in de tuin te behouden en versterken. Het bladafval wordt in het najaar door micro-organismen in de bodem omgezet in humus. Humus wordt vervolgens omgezet tot belangrijke voedingselementen voor de planten. Deze voedingsstoffen vormen de basis voor sterke, vitale en mooie planten, die goed opgewassen zijn tegen ziekten en plagen.


100% organische bemesting

Veel problemen zoals gebreken, maar ook ziekten en plagen, zijn terug te leiden naar een gebrek aan voeding en/of een slechte bodemstructuur. Om de natuur een handje te helpen is het daarom belangrijk om een gezond en rijk bodemleven te creëren. Met 100% organische meststoffen voedt u niet alleen de plant, maar ook het bodemleven. Aan de organische meststoffen van ECOstyle PlantProfessional zijn micro-organismen toegevoegd, die voedingsstoffen vrijmaken voor planten.

Door organisch te bemesten worden de voedingsstoffen geleidelijk afgegeven en hebben planten tot wel 4 maanden lang voeding beschikbaar, waardoor de kans op overbemesting nihil is. Bij gebruik van niet-organische meststoffen, zoals kunstmest, groeien planten geforceerd, is er kans op verbranding en is de kans op uitspoeling van de voedingsstoffen vele malen groter dan bij organische bemesting. Planten in een tuin zijn dus het beste af met 100% organische meststoffen, met toegevoegde micro-organismen.


ECOstyle PlantProfessional heeft een uitgebreid assortiment met meststoffen en bodemverbeteraars voor een gezonde tuin met een actief bodemleven.


De juiste bodemstructuur

Een gezonde bodem heeft voeding nodig, maar ook de structuur is essentieel voor de groei en ontwikkeling van planten. Een goede bodemstructuur is belangrijk voor de water- en zuurstofhuishouding én een goede wortelgroei. Bij renovatie en nieuw aan te leggen tuinen is de grond vaak intensief betreden en flink samengeperst. Om de structuur te verbeteren is Terra-Actif van ECOstyle PlantProfessional aan te raden. Terra-Actif heeft een rulle structuur van kokosvezels, waardoor de grond niet inklinkt en er minder uitval is bij nieuwe aanplant. In tegenstelling tot sommige andere bodemproducten op de markt, ontziet Terra-Actif kwetsbare veengronden door haar unieke verhouding van kokosvezels en gecomposteerde schors.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw tuin?

Maak een vrijblijvende afspraak

Impressie van onze projecten!

Toon foto's

Offerte aanvragen

Neem contact op voor een passende offerte.

Vraag direct uw offerte aan

Tuinontwerp
Tuinaanleg
Foto's
Tuinonderhoud
Bedrijfstuinen